جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

کلروفیل و خواص باورنکردنی آن

این روزها در بسیاری از مقالات و پست‌های اینستاگرام به کلروفیل و خواص آن پرداخته می‌شود. کلروفیل در اصل عامل سبز و تازه ماندن گیاهان است. اما این ماده جادویی برای بدن ما هم فواید زیادی دارد. کلروفیل سرشار از ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌هاست. با ما همراه باشید تا با این معجزه طبیعت آشنا شوید.

فهرست مطالب

کلروفیل چیست؟

کلروفیل یک رنگدانه سبز است که در تمام گیاهان سبز از جمله جلبک‌ها یافت می‌شود. جالب اینجاست که این مولکول جادویی به طرز چشمگیری شبیه هموگلوبین خون است. کلروفیل با ترکیب منحصر به فرد خود نه تنها به غذاها رنگ زیبای سبز می‌بخشد، بلکه یک ماده مغذی نیز به شمار می‌رود.

کلروفیل مایع چیست؟

برای استفاده از فواید کلروفیل، مکمل‌های کلروفیل که به نام کلروفیل مایع یا کلروفیلین شناخته می‌شوند، موثرترند. این به این دلیل است که کلروفیل طبیعی ممکن است به اندازه کافی در فرآیند هضم زنده نماند تا جذب شود. کلروفیلین خواصی مشابه کلروفیل دارد ولی به جای منیزیم، حاوی است. هنگامی که دوزهایی از کلروفیلین مصرف می‌شود، مس را می‌توان در پلاسما تشخیص داد، که به معنی جذب صحیح و کامل است.

اشنایی با خواص کلروفیل

هنوز هم محققان به بررسی این موضوع ادامه می‌دهند که چگونه کلروفیل ممکن است برای سلامتی و تندرستی مفید باشد. بیایید کمی از آنچه تاکنون از خواص کلروفیل می‌دانیم را مرور کنیم.

التیام پوست با مصرف کلروفیل

کلروفیلین اثرات احتمالی برای کاهش التهاب و رشد باکتری در زخم‌های پوستی نشان داده است. نتایج دو مطالعه آزمایشی نشان می دهد کلروفیلین ممکن است برای سایر بیماری های پوستی نیز موثر باشد. یک مطالعه آزمایشی در سال 2015 روی 10 فرد مبتلا به آکنه و منافذ بزرگ با استفاده از ژل موضعی کلروفیلین به مدت 3 هفته شاهد بهبود پوست بود. یک مطالعه آزمایشی دیگر در سال 2015 شامل 10 نفر، نشان داد که استفاده از کلروفیلین موضعی به مدت 8 هفته باعث بهبود آفتاب سوختگی می‌شود.

تاثیر مصرف کلروفیل بر گوارش

ترکیب سالمی از باکتری‌ها به سلامت روده شما کمک می کند. برخی از مطالعات نشان می‌دهد که مصرف کلروفیل حتی از طریق کلروفیل مایع، تأثیر مثبتی بر سلامت و عملکرد روده دارد.

در یک پژوهش، تعدادی از داوطلبان گیاهان سبز و غنی از کلروفیل را مصرف کردند. دسته دیگر از داوطلبان  به مدت 3 ماه از مکمل کلروفیل یا همان کلروفیل مایع استفاده کردند. در نهایت دسته دوم تنوع بیشتری در باکتری‌های روده داشتند.

مصرف کلروفیل مایع و خون ساز

برخی افراد معتقدند که کلروفیل مایع می تواند منجر به بهبود کیفیت گلبول های قرمز خون شود. یک مطالعه آزمایشی در سال 2004 نشان داد مصرف کلروفیل در رژیم غذایی تعداد تزریق خون مورد نیاز در افراد مبتلا به تالاسمی را کاهش می‌دهد.

خواص ضد سرطان در کلروفیل

محققان به بررسی تأثیر کلروفیل و کلروفیلین بر سرطان پرداخته اند. یک مطالعه نشان داد که بسته به دوز، کلروفیل بروز تومورهای کبدی را 29 تا 63 درصد و تومورهای معده را 24 تا 45 درصد کاهش می‌دهد. مطالعه‌ای دیگر در سال 2018 اثر کلروفیل را بر رشد سلول‌های سرطانی پانکراس ارزیابی کرد.

محققان دریافتند که مصرف روزانه کلروفیل خوراکی به طور قابل توجهی اندازه تومور را کاهش می‌دهد. یک مطالعه کوچک نشان داد که کلروفیل ممکن است مصرف آفلاتوکسین که موجب سرطان می‌شود را محدود کند.

 

کلروفیل

تاثیر مصرف کلروفیل در کاهش وزن

یکی از محبوب ترین ادعاهای مرتبط با کلروفیل مایع، تاثیر آن بر کاهش وزن است. با این حال، تحقیقات در مورد این موضوع در حال گسترش است. مطالعه‌ای در سال 2014، نشان داد کسانی که مکمل کلروفیل را یک بار در روز مصرف می‌کنند، نسبت به گروهی که مکمل را مصرف نمی‌کنند، کاهش وزن بیشتر و  هوس کمتری برای شیرینی و چربی دارند. توجه داشته باشید که شما تنها با مصرف کلروفیل نمی‌توانید لاغر شوید. در کنار مصرف این ماده گیاهی باید یک رژیم غذایی ایده‌آل نیز داشته باشید.

کلروفیل و کاهش بوی بد

جدیدترین مطالعه نشان می‌دهد که مصرف کلروفیل میزان قابل توجهی میزان تری‌متیل‌آمین‌ها(عامل ایجاد بوی بد بدن) را کاهش می‌دهد.

درمان زخم و التهاب با مصرف کلروفیل

پزشکان در دهه‌های 1940 و 1950 دریافتند که کلروفیلین هنگامی که به صورت موضعی استفاده می‌شود، اثرات خوشبوکننده‌ای بر زخم‌های بدبو دارد. سپس کلروفیلین بعداً به پمادهایی که برای پاکسازی کامل زخم‌ها استفاده می‌شد، اضافه شد تا التهاب موضعی کاهش یابد.

طرز استفاده از کلروفیل در رژیم غذایی

میانگین دوز مکمل های کلروفیلین بین 100 تا 300 میلی گرم در روز و در سه دوز تقسیم شده است. این روزها نوعی از مکمل‌های کلروفیل، به صورت آزمایشگاهی در بین مردم رواج پیدا کرده است و در آزمایشگاه‌های پیشرفته از سبزیجات استخراج و عرضه می‌شود. تمامی خواص کلروفیل مایع، مانند کلروفیل طبیعی موجود در گیاهان بوده و چه بسا تاثیر قوی‌تری نسبت به نوع طبیعی آن برای بدن داشته باشد. مقدار مورد نظر و توصیه شده از کلروفیلین یا همان مکمل کلروفیل را می‌توانید در انواع اسموتی یا همراه با آب مصرف کنید. نحوه مصرف کلروفیل در افراد مختلف متفاوت است. برخی از افراد این ماده را با مصرف سبزیجات دریافت می‌کنند اما برخی دیگر ترجیح می‌دهند قرص یا مایع آن را مصرف کنند. بیشتر افراد به خصوص ورزشکاران سعی می‌کنند کلروفیل را به آب میوه یا سایر مایعات اضافه کرده و نوش جان کنند.

خرید پنیر پستو و محصولات حاوی کلروفیل از فروشگاه انبارپنیر

منابع تامین کلروفیل

می‌توانید کلروفیل را به صورت مکمل در اکثر فروشگاه‌های مواد غذایی طبیعی، داروخانه‌ها یا از بسیاری از غذاها تامین کنید. غذاهایی که دارای سبزینه گیاهان هستند، می‌توانند در تامین کلروفیل به شما کنند. تمام محصولات انبارپنیر که بر پایه پنیر پستو هستند، حاوی کلروفیل است. این محصولات شامل پنیر ورقه‌ای پستو، پنیر پارمسان پستو و دیپ پستو است. کلروفیل در اکثر سبزیجات یافت می‌شود و شما با مصرف این سبزیجات، مقداری از کلروفیل آن‌ها را جذب خواهید کرد. از جمله این سبزیجات می‌توانیم به کرفس، جعفری، بروکلی، کلم‌پیچ و شوید اشاره کرد.

کلروفیل

نحوه مصرف کلروفیل مایع

دو نوع کلروفیل مکمل وجود دارد که افراد می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند. نوع اول کلروفیلین است. همچنین مکمل‌هایی وجود دارد که از کلروفیلین با مخلوطی از نمک‌های مس سدیم که از کلروفیل به دست می‌آید، ساخته شده‌اند. هر دوی این‌ها به شکل مایع هستند. این شکل از کلروفیل مایع عموماً به صورت خوراکی مصرف می‌شود. می‌توانید کلروفیل مایع را به یک لیوان آب یا آبمیوه اضافه کنید. برخی از مکمل‌های کلروفیل به صورت غلیظ عرضه می‌شوند، بنابراین می‌توانید فقط چند قطره به نوشیدنی خود اضافه کنید.

کلروفیل

عوارض جانبی در مصرف بی رویه کلروفیل

هیچ خطر قابل توجهی برای مصرف کلروفیل مایع وجود ندارد و بیش از 50 سال است که با خیال راحت به عنوان یک مکمل غذایی مصرف می‌شود. با این حال، برخی از افراد باید به مصرف آن‌ها توجه کنند. مصرف طولانی و زیاد مکمل‌های کلروفیل یا همان کلروفیلین می‌تواند منجر به ایجاد حساسیت به نور شود. حساسیت به نور زمانی است که پوست شما در معرض نور خورشید حساس‌تر می‌شود. حساسیت به نور ممکن است با مصرف مکمل کلروفیل و کلروفیلین تشدید شود. همیشه قبل از مصرف کلروفیل یا هر گیاه یا مکملی با پزشک خود صحبت کنید تا از عوارض جانبی یا تداخلات دارویی مطلع شوید. کلروفیل طبیعی و کلروفیلین سمی نیستند. اما برخی از عوارض جانبی احتمالی وجود دارد، از جمله:

  • مشکلات گوارشی
  • اسهال
  • تغییر رنگ مدفوع که ممکن است با خونریزی گوارشی اشتباه گرفته شود
  • خارش یا سوزش (در صورت استفاده موضعی)

شکی نیست که طبیعت غذاهای غنی از کلروفیل را به ما عرضه می‌کند. گنجاندن این غذاها یا کلروفیل مایع در رژیم غذایی روزانه، می‌تواند مزایای سلامتی قابل توجهی را به همراه داشته باشد. تامین میزان کافی برای کلروفیل روزانه تنها از غذاهای گیاهی آسان نیست. اینجاست که ما به شما محصولاتی که حاوی کلروفیل هستند را پیشنهاد می‌کنیم. همانطور که گفته شد انواع پنیر پستو در انبارپنیر می‌تواند ضمن ایجاد تنوع غذایی مقداری کلروفیل هم به رژیم غذایی شما اضافه کند.

FDA می‌گوید که بزرگسالان و کودکان بالای 12 سال می‌توانند با خیال راحت 100 تا 200 میلی‌گرم کلروفیلین خوراکی را هر روز مصرف کنند. اما دوز روزانه نباید بیش از 300 میلی‌گرم باشد.

اسفناج، کلم بروکلی، جعفری و کرفس مهمترین منابع برای تامین کلروفیل طبیعی هستند.

برخی از افراد از کلروفیل مایع برای مزایای سلامتی مثل سلامت پوست، کاهش وزن، گوارش و کاهش التهاب استفاده می‌کنند.

عضویت در خبرنامه

برای عضویت در خبرنامه ایمیل خود را وارد کنید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× پشتیبانی آنلاین (واتساپ)